Koninging maxima toont interesse in natuurlijke cosmetica

Wauw! De afgelopen 2 dagen stonden we op de Bio-beurs met onze prachtige merken en we kregen bijzonder bezoek. ? Maxima bezocht onze stand en was zeer geïnteresseerd in bio cosmetica. Het werd daardoor enorm druk bij onze stand door alle journalisten. Zo kunnen we biologische cosmetica steeds meer bekendheid geven. En dat draagt bij aan onze missie: gezonde cosmetica voor iedereen mogelijk maken! 

De koningin opent de Bio-beurs

Biologische komkommers, tomaten en eieren kennen we allemaal. Maar biologische cosmetica … bestaat dat ook? Jazeker!

Dit jaar was de biologische vakbeurs in Zwolle er eentje voor in de boeken. Voor het eerst is er in een aparte hal (‘Pureness’) aandacht besteed aan biologische cosmetica. Op zich al een heel mooi feit dat laat zien dat biologische cosmetica nu echt doorbreekt en volwassen wordt.

Maar het verhaal werd nog mooier … De koningin was uitgenodigd om de Bio-beurs officieel te openen en om te genieten van een rondleiding langs bijzondere biologische initiatieven. Het verhaal gaat dat koningin Maxima zelf heeft gevraagd of zij ook een stand mocht bezoeken op de Pureness. De organisatie heeft Yaviva voorgedragen.

Rond drie uur werd de stand van Yaviva afgezet en vlak daarna verzamelden zo’n 100 persleden rond de stand van yaviva. Nog geen 5 minuten later kwam koningin Maxima, vergezeld door Minister Schouten van landbouw en Bavo van den Idsert, de directeur van Bionext de stand binnen. De toonde oprechte interesse in het hoe en waarom van biologische cosmetica en vroeg o.a. naar de implicaties voor gezondheid en milieu. Ze vertelde over haar interesse in de ‘biologische’ levensstijl en hoe belangrijk ze dat vind. Het bezoek duurde ruim een kwartier.

Ingrid Lijffijt (Yaviva): “dat ‘we’ dit jaar voor het eerst een eigen cosmeticahal op de Bio-beurs hadden is natuurlijk al fantastisch, maar dat koningin Maxima deze hal heeft bezocht en zomaar ineens in onze stand stond is een droom die uitkomt. Het bezoek van Koningin Maxima is écht een opsteker voor de biologische (cosmetica) sector”

Op de radio …

Leuk: twee dagen daarvoor werden we geïnterviewd door Jeroen Schutijser van NPO 1 economie redactie : klik hier om een deel vaninterview te lezen en en het uitgezonden fragment te beluisteren.

Koningin maxima zeer geïnteresseerd in Biologische cosmetica
Pers 3
Koningin Maxiama Boho
Koningin-maxima-op-bio-beurs
Maxima, minister en Pieter