Groothandel biologische essentiële of etherische oliën. Je kunt met essentiële of etherische oliën de geuren van de natuur in huis halen! Wandel denkbeeldig door het bos, vang de frisse geuren van ceder, mandarijn of pepermunt. Of liever de sensuele geuren van rozen of lavendel? Al deze heerlijke geuren gewoon in je woonkamer.

Groothandel biologische essentiële of etherische olie

Yaviva is distributeur en groothandel biologische essentiële en etherische olie van de allerhoogste kwaliteit. Natuurlijk biologisch van biologische kwaliteit. Bekijk hier het volledige assortiment van Balm Balm etherische oliën.

Wat is essentiële of etherische olie?

Etherische of essentiële olie is pure olie dat door stoomdestilatie uit planten, bloemen en bomen wordt geëxtraheerd, deze oliën zijn dus VEGAN.  Zo’n beetje alles kan worden gebruikt (mits het een geur draagt): zaden, schors, wortels en de bloemen. Deze oliën zijn puur natuur; de roos die je ruikt is dan ook echt afkomstig van een roos. Dit in tegenstelling tot de meeste parfumoliën.

Groothandel biologische essentiële of etherische olie
Groothandel biologische essentiële of etherische olie

Hoe gebruik je onze biologische essentiële of etherische olie?

Etherische olie gaat veel verder dan alleen de geur. Deze bijzondere oliën kunnen onze stemmingen, emoties en mentale veerkrachtiheid positief beïnvloeden. Zo kan de verkwikkende geur van citrus je helpen bij een ‘frisse’ start van de dag en lavendel helpt je bij het bij het in slaap vallen. Er zijn verschillende manieren om deze biologische essentiële of etherische oliën te ervaren …

Hieronder de verschillende manieren op een rijtje.

1. Etherische olie mengen met massageolie

Een massageolie verrijkt met een etherische olie kan de massage veel effectiever laten zijn. Bedenk wat het doel is van de massage voor je een keuze maakt welke geur je gaat mengen. Zo kan pepermunt bijvoorbeeld helpen bij stijve spieren. Per 100ml massageolie gebruik je 10 tot 15 druppels etherische olie.

2. Etherisch olie mengen met huidverzorging

Maak je eigen huidverzorging! De basis is je eigen favoriete (biologische) huidverzorging en vervolgens meng je een paar druppels van je favoriete etherische olie erdoorheen. Let op dat etherische olie altijd verdunt dient te worden, dus nooit puur op de huid gebruiken. En het is belangrijk te realiseren dat deze oliën heel veel voordelen bieden, maar het is ook een ingrediënt (zoals alle ingrediënten) waar je gevoelig voor kunt zijn.

3. Gebruik etherische olie als parfum.

Als je (over) gevoelig bent voor synthetische parfumstoffen kun je biologische essentiële of etherische oliën gebruiken als natuurlijk alternatief. Meng een paar druppels van je favoriete geur door je huidolie en/of bodylotion en voila!

4. Een paar druppels biologische essentiële of etherische olie in bad

Een ontspannen bad met een heerlijk natuurlijk aroma …. Hoe klinkt dat? Super eenvoudig te realiseren door een paar druppels van je favoriete geur aan je bad toe te voegen. Dat is nog eens genieten.

5. Inhaleer de etherische olie

Wil je door middel van deze biologische essentiële of etherische oliën je gemoedstoestand bëinvloeden dan kun je ervoor kiezen om het puur te inhaleren (ruiken). Let op dat deze oliën zeer sterk en geconcentreerd zijn. Op deze manier kun je overal van de heerlijke/effectieve geur genieten. Neem bv altijd een flesje geur naar keuze mee in je tas.

6. Essentiële oliën verdampen.

Verkouden? Gebruik een paar druppels (bv eucalyptus) in een kom heel water en gebruik het om te stomen. De geur helpt je veel vrijer te ademen.

7. Biologische essentiële en etherische oliën verbranden

Vul je aromabrander met een laagje water vermengt met een paar druppels etherische olie en plaats er een waxinelichtje onder. Let op dat het water verdampt dus vul het op tijd bij 🙂

8. Etherische olie verdampen in een diffuser

Een diffuser verspreidt een nevel met een subtiel aanwezige en toch zacht aroma. Tegelijkertijd bevochtigt zo’n diffuser ook de kamer. Vieze luchtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon, de lucht wordt zuiverder en je kamer vult zich met een heerlijk aroma.

Groothandel biologische essentiële of etherische olie

Yaviva is importeur van zo’n 27 merken natuurlijke en biologische cosmetica. In zo’n beetje alle categorieën hebben we mooie (natuurlijke) alternatieven. Ben je op zoek naar de allerbeste kwaliteit biologische essentiële of etherische oliën voor je salon, winkel of praktijk? Schrijf je hier in als klant (geheel vrijblijvend natuurlijk) en leer wat Yaviva kan betekenen om jouw concept te vergroenen. Alle geuren zijn in onze showroom te ruiken.

Groothandel biologische essentiële of etherische olie
Groothandel biologische essentiële of etherische olie
Groothandel biologische essentiële of etherische olie