Groothandel haarverzorging zonder sulfaten en siliconen … steeds meer mensen stellen zichzelf de vraag wat er nu eigenlijk in hun shampoo zit. Er gaan veel verhalen rond over parabenen, sulfaten en siliconen in haarverzorging, en veel mensen hebben wel gehoord dat deze toevoegingen ‘slecht’ zijn, maar hebben eigenlijk geen idee waarom. Waarom zou je in feite eigenlijk moeten kiezen voor haarverzorging zonder sulfaten en siliconen?

Wat zijn sulfaten

Sulfaten zijn oppervlakte-actieve stoffen die een product laten opschuimen en die bovendien een reinigende werking hebben. Je vind ze dus in producten die een reinigende functie hebben, zoals douchegels, cleansers voor het gezicht, tandpasta en dus ook shampoo.

Waarom zou je haarverzorging zonder sulfaten gebruiken?

Als sulfaten een reinigende werking hebben, dan is het toch goed dat ze in shampoo zitten? Shampoo gebruiken we toch ook om het haar ‘schoon te maken’? Klopt! Sulfaten ontvetten het haar, maar maken echter geen onderscheid tussen het vet dat je kwijt wilt en de vetten die je hoofdhuid nodig heeft ter bescherming. Stelselmatig wassen met shampoos waarin sulfaten zitten, kan de hoofdhuid dus uitdrogen en zelfs irriteren. Dus koop  uitsluitend bij een groothandel haarverzorging zonder sulfaten en siliconen

groothandel haarproducten zonder siliconen en sulfaten

Wat zijn siliconen?

Siliconen zijn chemische toevoegingen die in veel cosmetica producten gedaan worden. Siliconen hebben allerlei functies; ze werken bijvoorbeeld als oplosmiddel, ze zorgen ervoor dat een textuur prettiger over de huid glijdt, ze maken een product beter smeerbaar, ze vullen oneffenheden in de huid op en ze vormen een beschermende barrière op de huid. In haarverzorging vormen siliconen een laagje op de haren, waardoor ze gladder ogen en minder pluizig zijn.

Waarom zou je haarverzorging zonder siliconen gebruiken?

Het punt met siliconen is dat ze een tijdelijke functie hebben. Het haar voelt glad en zacht aan door die siliconen, maar in feite verzorgen siliconen het haar niet. Siliconen bevatten geen voedingsstoffen, vitaminen of mineralen en doen dus niets voor de verzorging van het haar op de lange termijn. Veel mensen ervaren met siliconen bovendien een zogenaamde build-up in het haar. Bepaalde vormen van siliconen zijn heel moeilijk uit het haar te wassen en stapelen zich dus op in het haar, waardoor het haar onnodig snel vet en verzwaard wordt.

Haarverzorging zonder sulfaten en siliconen

Het mag duidelijk zijn dat haarverzorging waaraan sulfaten en siliconen toegevoegd zijn, uiteindelijk niet veel goeds doen aan de conditie van het haar op de lange termijn. Het is dus logisch dat consumenten steeds vaker heel bewust kiezen voor haarverzorging zonder sulfaten en siliconen. In echt natuurlijke haarverzorging hoef je je over beide toevoegingen geen zorgen te maken. Het zijn beide synthetische toevoegingen waarvan geen gebruikt wordt gemaakt in natuurlijke cosmetica.

Yaviva is de groothandel haarverzorging zonder sulfaten en siliconen

Al onze merken zijn vrij van chemische toevoegingen. Onze producten zijn stuk voor stuk verrijkt met natuurlijke en biologische ingrediënten die daadwerkelijk reinigend, hydraterend, voedend, beschermend, kalmerend en verzachtend op het haar en de hoofdhuid werken. Yaviva: groothandel haarverzorging zonder sulfaten en siliconen.