Bewustzijn gaat voor steeds meer mensen een belangrijke rol spelen in hun leven. Bewustwording van wat ze eten en wat ze op hun huid smeren bijvoorbeeld. Het gaat dan met name om de vraag waar deze producten en ingrediënten nu eigenlijk vandaan komen. Waar vroeger het begrip vegetarisch nog best een beetje bijzonder was, gaan steeds meer mensen tegenwoordig voor een vegan way of life. Een flinke stap verder dus, en dat wordt steeds gewoner. Het is slim om hier als bedrijf op in te spelen door eens in gesprek te gaan met een groothandel in vegan cosmetica.

Wat is een vegan levensstijl?

Een veganist eet geen dierlijke producten of producten die afkomstig zijn van dieren, maar gebruikt in het dagelijks leven ook verder niets dat afkomstig is van dieren. Zij zien dus in het geheel af van dierlijke producten en producten met toevoegingen van dierlijke afkomst. Een veganist zal bijvoorbeeld geen leer of zijde dragen. Dat veganisten alleen proefdiervrije cosmetica gebruiken mag duidelijk zijn, maar ze gebruiken dus ook geen producten waarin dierlijke ingrediënten verwerkt zitten.

Groothandel vegan cosmetica

Welke dierlijke ingrediënten kunnen er in cosmetica en make-up zitten?

Dat zijn er heel wat. Ingrediënten waarvan duidelijk is dat ze van dieren afkomstig zijn, zijn bijvoorbeeld wolvet (lanoline), honing en bijenwas, maar minder voor de hand liggende ingrediënten zijn bijvoorbeeld retinol, collageen, elastine, keratine en hyaluronzuur. Al deze toevoegingen kunnen dus afkomstig zijn van dieren.

Wat zijn alternatieven voor dierlijke ingrediënten?

Vegan cosmetica en make-up wordt steeds meer een trend. Een veganist hoeft absoluut geen genoegen te nemen met ‘mindere’ producten, want voor bovenstaande ingrediënten zijn voldoende perfecte alternatieven te vinden. Collageen in natuurlijke producten kan bijvoorbeeld vervangen worden door plantaardige oliën. In natuurcosmetica wordt hyaluronzuur vaak gewonnen uit de mirreboom, het gaat dan om plantaardig hyaluronzuur. Een alternatief voor retinol is bijvoorbeeld caroteen uit wortelen.

Waarom zou je gaan voor vegan cosmetica en make-up?

Kiezen voor een (deels) vegan assortiment in jouw shop is in de huidige tijdsgeest een bijzonder slimme zet. Je laat je consument zien dat je verantwoord bezig bent, dat je geeft om de wereld waarin we leven. Door vegan cosmetica in je assortiment op te nemen bereik je natuurlijk een nog grotere groep consumenten.

Yaviva: groothandel vegan cosmetica en make-up

Bij Yaviva vind je een uitgebreide selectie aan vegan merken en vegan cosmetica en make-up. Zo hebben wij merken die volledig vegan zijn, maar we voeren ook merken die deels vegan producten in het assortiment hebben. Het spreekt voor zich dat al onze merken en producten volledig dierproefvrij zijn. Dus Yaviva is ook dé groothandel vegan cosmetica en make-up.