Proefdiervrije cosmetica lijkt zo vanzelfsprekend, en toch is dat het nog niet helemaal. Hoewel dierproeven in Nederland verboden zijn, worden er hier nog steeds merken en producten verkocht die niet proefdiervrij zijn. Hoe kan dat? En waar kun jij als ondernemer terecht als je wel voor volledig proefdiervrije cosmetica in je assortiment wilt gaan? Genoeg gelezen? Schrijf je hier in als nieuwe klant.

Wat is proefdiervrije cosmetica?

Fabrikanten van echt proefdiervrije cosmetica testen hun (eind)product niet op dieren en bovendien worden de afzonderlijke ingrediënten ook niet op dieren getest. Dierproefvrije fabrikanten leveren hun producten bovendien ook niet aan China. Waarom niet? Omdat het in China verplicht is om producten op dieren te testen voordat ze in winkels komen te liggen.

Niet alle merken die in Nederland verkocht worden zijn proefdiervrij

Niet alle merken die in Nederland verkocht worden, zijn dierproefvrij. Dit komt omdat bepaalde merken hun producten nu namelijk in het buitenland laten testen of zij leveren hun proefdiervrije producten dus naar landen als China, waar die proeven alsnog gedaan worden. Hierdoor zijn alle cosmeticamerken die ook in China verkocht worden, niet proefdiervrij.

Groothandel cosmetica dieproefvrij

Hoe wordt cosmetica nu getest?

Het is natuurlijk logisch dat cosmetica moet worden getest voordat het op de markt komt. Het is niet zo logisch dat hier nog steeds dieren voor gebruikt worden, dat dieren hiervoor moeten lijden. Er zijn dus alternatieve testmethoden ontwikkeld. Cosmetica wordt bijvoorbeeld getest op menselijke vrijwilligers.

Ik wil een proefdiervrij assortiment gaan voeren

Dat is een geweldige stap! De groep mensen die zeer veel waarde hecht aan proefdiervrije cosmetica is gigantisch en wordt alleen maar groter. Bewustwording van de wereld waarin we leven en respectvol met mens, dier en milieu omgaan is een ware maatschappelijke trend. Kies voor een groothandel in proefdiervrije cosmetica en jij kunt als ondernemer perfect aan de wensen van je klanten tegemoet komen.

Waar vind ik een groothandel cosmetica dierproefvrij?

Hier hoef je niet lang naar te zoeken, sterker nog, je hebt de groothandel in dierproefvrije cosmetica al gevonden! Yaviva distribueert namelijk alleen maar proefdiervrije merken, waarvan een deel zelfs ook nog vegan is. Yaviva: groothandel cosmetica dierproefvrij.